Lazada Malaysia
adf.ly - shorten links and earn money!

Tag oleh Suara Sang Jemari


Assalamu’alaikum dan salam mesra..!

Kali ini aku di tagged lagi oleh sahabat baik alam mayaku, Nieja Maksit. Entah kenapa dia suka sangat tag aku, mungkin dia sayang sangat denganku. Layan sajalah…

1. Sila beritahu nama penuh kamu. Tak kisahlah sampai nama datuk , moyang kamu.
Zurina binti Jamjin bin Kassim

2. Kamu suka warna pink tak?
Suka juga sikit-sikit

3. Kalau kamu ditakdirkan bertemu dengan si pemberi taggie ni, apa kamu nak cakap dengan dia?
Kau gemuk! kahkahkah {gurau senda ya Nij}

4. Siapa paling comel? Maher Zain atau kamu?
Maher Zain barangkali. Aku sedar diri bah.

5. Mana lagi sedap? Kek atau aiskrim?
Dua-dua. Tapi saya lagi suka aiskrim, sebab kek manis sangat.

6. Bila tarikh birthday si pemberi taggie ni? (Kalau kamu ingat, kamu memang hebat)
31 Oktober 1989. Aku subuk facebooknya. Kalau dia tipu, tidak dapatlah hadiah dariku. 

7. Ain Maisarah, siapakah dia? 
Aku tidak kenal owh. Tapi kalau tidak silap, dia pernah dijemput ke rancangan Nasi Lemak Kopi O.

8. Ceritakan sejarah kamu membuat blog, ikutlah sampai perenggan pun.
Blog Ukiran Janaan Minda yang aku ada sekarang sebenarnya dibuat oleh kakandaku, Mr. Bobby. Mulanya aku hanya dijemput untuk menjadi penulis di sana. Tapi, tidak lama lepas tu aku dijemput menjadi pemilik. Jadi, aku pun menerimanya dengan hati yang terbuka.

Sebenarnya aku ada buatkan blog untuk sepupuku, tapi yang biasa-biasa saja, simple sangat. Aku sudah serahkan pada dia. Nanti sudah top dan banyak pengisian, aku suruh dia daftar jadi wasaber ya.

9. Apabila harijadi kamu, kamu nak saya (pemberi taggie ini) beri apa pada kamu?
Dia pernah cakap mahu belikan aku baju. Jadi nanti hari jadiku, aku mahu tuntut baju. Bundle pun bundle lah. Ahaha.

10. Taggie ni ada sepuluh soalan jadi wajib tag sepuluh orang ya!
Aku tidak tahu mau tag siapa. Aku tag lima orang dengan setiap seorang dua nama. Aku tahu mesti diorang malas mahu jawab tag ni. Tapi dalam tag ni, ada tanya tentang hadiah. So, siapa-siapa yang aku tag ni mahu hadiah dariku {psst, bawah 20 ringgit Malaysia}, silakanlah ringankan jari-jemari anda untuk menjawab soalan ya.


Seorang lagi, Acok... Ahaks, mujur Acok tiada blog.  Aku tag semua lelaki. Bukan gatal bah, cuma aku rasa macam mahu tag, jadi aku tag lah. Selamat menjawab..!



Nota: sedang mengira bajet untuk bagi hadiah. uhuk.

8 komenteraksi:

~NieZa~ said... [Balas Komen]

agagagaga
sok mau beli tiket pg ROM!!

wana said... [Balas Komen]

hai.. nice blog.. jln2 dr WSB

r-5 said... [Balas Komen]

hahaha! wah kelakar. :P

Zurina J. said... [Balas Komen]

@~NieZa~
ROM???
s8

Zurina J. said... [Balas Komen]

@wana
hai...
s2

Zurina J. said... [Balas Komen]

@r-5
aku ada buat kelakar ka ya?
s8

kreatifbuzz said... [Balas Komen]

Eh, yang ni..er..buat ka yah??

Zurina J. said... [Balas Komen]

@kreatifbuzz
mesti juga! mesti juga!!
kalo org lain nda mau buat aku nda kisah, tp kalo ko wajib! ihih..
aku mau kasi ko adiah bah parid....
s6 ahaks.

Post a Comment

s1   s2   s3   s4   s5   s6   s7   s8   s9   s0

"Amalan membaca perlu diterapkan pada diri anak muda zaman sekarang. Walaupun perlu menggunakan paksaan". - pesan Tun Mahathir.

Jadi, kalau sudah baca.

Apa lagi.. Lontarkan suaratokrasi anda!