Lazada Malaysia
adf.ly - shorten links and earn money!

Alahai Ayam!


Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari tu aku pegi la jenguk page Oh! Media kat Facebook. Page ini selalu juga aku tengok update. Seronok juga tengok artikel diorang. Sekali aku ternampak satu artikel kat Oh! Tidak yang bertajuk 'Oh! Rekod Dunia meramas 1000 payudara'. Woah! terkejut juga dan aku pegi lah tengok. Sekali aku terjah dalam entri tu disertakan juga dengan video orang meramas payudara tu. Lantas aku pun terfikir ini bukan benda yang baik. Aku anggap ini terlalu terbuka. Jadi aku pun komen lah. Bagi nasihat sikit. hehe


Iyalah, benda macam ni menjadikan pembaca entri tadi berimaginasi, mula-mula tengok orang ramas payudara, pastu search di google 'payudara', pastu pula jumpa gambar yang tak senonoh, pastu cari pula kat google guna keyword lain, pastu kamu pun faham-fahamlah kan. Aku pernah terbaca pasal cara media mempengaruhi minda dalam satu artikel. 

Jadi lepas aku tinggalkan komen tu, ada saturang brader yang bernama 'ayam' balas komen aku. 

Aku pun sebenarnya bukan mau tunjuk pandai kah apa. Aku jalankan tugas untuk memperingat. Itukan tuntutan wajib bagi para muslim untuk saling ingat-memperingati. =)

Teringat pula khutbah jumaat hari tu, "Awal kedatangan Islam itu, yang mengamalkan Islam dianggap asing, yang memberi dakwah itu dianggap asing, ada saja asal berkaitan Islam dianggap asing . Begitu juga di akhir zaman, ada saja tentang Islam yang akan dianggap asing". Kita benar di akhir zaman. 

Semoga bemanfaat. Peace yo!

3 komenteraksi:

Zurina J. said... [Balas Komen]

Alahai ayam... Kasihannya kamu.... Semoga cepat bertaubat & semoga hidayah Allah tetap saja bersama kita semua.... Aameeen...

H Y D E said... [Balas Komen]

sembelih, salut dengan tepung, lepas tu goreng. setel......!

Mohamad Saiful said... [Balas Komen]

cian ayam tu bro..tgk kepala laaaa,,kpala ayam kan kecik,,otak kecik..respon pun kecik,,da kecik buduh plak tuh,,hehehehe

Post a Comment

s1   s2   s3   s4   s5   s6   s7   s8   s9   s0

"Amalan membaca perlu diterapkan pada diri anak muda zaman sekarang. Walaupun perlu menggunakan paksaan". - pesan Tun Mahathir.

Jadi, kalau sudah baca.

Apa lagi.. Lontarkan suaratokrasi anda!