Lazada Malaysia
adf.ly - shorten links and earn money!

Apresiasi Istimewa buat WSB


Assalamu'alaikum..!


"Hatiku luka. Kehadiran kalian dalam hidupku menjadi ubat paling mujarab"


Monolog di atas, aku tujukan khas buat teman-teman alam mayaku, especially wasaber! Yeah! Hari ini aku sangat santai & bersahaja. Aku tidak suka luah perasaanku direct macam ni. Tapi agar kalian tahu betapa bermaknanya kalian dalam hidupku kini. Aku terpaksa membuka topeng kenakalanku yang terselindung parut kejiwangan.


Gambar di atas, special aku tujukan buat teman baikku: c3kz H!kMaH MsR.
Perjalanan perhubungan kami biarlah kami saja yang tahu. Bermula dari alam maya, lepas tu ke sistem pesanan ringkas, kami memang kamceng... cuma belum bersua muka. Kepelikannya, aku save mesej-mesej kami... hampir 400 sms!!! sebab aku menyimpan mesej ni? aku sendiri tak tau. Cuma kadang-kadang ia bagai hiburan untukku. Aku selalu diamuk rindu-rinduan, pada sesiapa pun.. keluarga, sahabat, teman, saudara. Pada waktu itu mulalah aku menekan-nekan punat nokia burukku, membaca mesej-mesej lama sambil tersengih. Tujuan entri ini, mungkin juga untuk bagitau pada temanku ini. Aku akan delete mesej-mesej ini, sebab nokia burukku sudah mula hang & membingungkan dirinya bila saja berada di kawasan yang tiada line.Haihh.

Kejiwanganku semakin melarat. Rasa ingin terus meluahkan perasaan seronok & gembiraku berada di alam ciptaanku sendiri bersama teman-teman yang aku kenal di WSB, yang menggelar diri mereka sebagai wasaber, yang mana membuat aku sentiasa tersenyum awet muda bila saja terkenangkan mereka. Oh betapa istimewanya mereka.
Tetapi, siapakah mereka itu? Mau kenal? Mari..!

Selain c3kz HikMaH, mereka ialah:
Nieja: gadis Beaufort yang gagal SRP
Miera: budak mentah baru mau kenal dunia pancaroba
Odie: perempuan gemuk sikit, tapi ayu
Nonoi: gadis sopan yang sangat minat pada kucing & hamster
Moomoo: baby boy yang sangat nakal macam rogon
Kamato: mesti tak kenal kan? Ni veteran WSB, cuma tidak sukakan publisiti
Mazeer: jejaka macho & gatal sikit, juga merupakan seorang artis
Sabbrye: putera katak yang berada di kota London kini
Farid: teruna kreatif yang mencari cinta entah hilang di mana
Vizard: nobita yang skema


Ikutkan hati, mau saja aku sebutkan satu persatu. Tapi hang blog elektromitoskopic kesayanganku ni karang. So, kepada sesiapa yang aku tak sempat sebut, jangan ambik hati ya. Kalian semua sangat istimewa. Padaku, bila kita menyayangi seseorang, tak perlulah kita tunjukkan pada seluruh dunia yang kita menyayanginya. Cukup sekadar kita menyayanginya secara ikhlas & tidak perlu mengharapkan apapa. Kita tidak rugi satu sen pun bila punya perasaan indah seperti itu. Bahkan itulah yang dimaksudkan dengan kebahagiaan sebenar. Dan itu jugalah yang membuatkan orang ingat aku masih pelajar sekolah menengah kerana kelihatan muda. Ihihi.


Mungkin entri kali ini membosankan & tak menarik langsung. Cuma aku mahu katakan yang aku sayangkan kalian. Semoga success dalam apa pun yang kalian lakukan. Jangan terlalu cintakan dunia, kerana kita tak selamanya di sini.. {Sekadar berpesan-pesan}

p/s Sayang selalu

21 komenteraksi:

Miera said... [Balas Komen]

yeah! sikit mau merajuk td pasal teda nama! rupanya ada nama sa disni! wwweehaaa!! syg kakak ku! muah muah! muah!! kui3!

Alfian J. said... [Balas Komen]

bulih² teda namku dsebut..gila eh!

n0n0i♥a'n'l said... [Balas Komen]

Sy terharu....

1. sebab nama sy ada dlm list wpon kita baru kenal, nda smpi sebulan.
2. sebab adakah plak sy ni gadis sopan.. HAK HAK.. terasa diriku begitu sopan..

Baik lah..

May this friendship last longer. Sy pon bangga jadi Wasaber kalau boleh mo kenal semua org.. Hihi

p/s : Sy memang jiwang, nda pyh main tapuk2 jiwang..kasi keluar jak bha..

Pinung is VizarD said... [Balas Komen]

Tanpa ku sedari air mata ini menitis tanpa henti ibarat sungai padas yang mengalir deras..Thanx..
aku pun syg wassaber bha..

(adeh knp kan aku di cakap skema) hahaha..apa pun thanx..TERHARU ni..

mr_mrs mikko said... [Balas Komen]

esehmen!!
hahaha..

~NieZa~ said... [Balas Komen]

saya....saya...(trsekat2 mau nangis)
sungguh trharu..[smbil snyum2 sikit]
trima kasih jue!!![bderai air mata]
waaaaaaaaaaaaa....
lari btapuk blkng pkok pinang...
sbb tlmpau trharu..cmpur malu2 kusing kna ckp syg..kekeke
i lap u 2 fren!!

Just said... [Balas Komen]

jiwang ooo! uikk.. sentimental oo c admin kan! :D

hans said... [Balas Komen]

wah
mesti terharu diorang sebab ada nama diorang dekat sini
bagus kamu

P/S : Kenapa Nama Awak Macam Nama Perempuan?

mantus boy kalumbiyan said... [Balas Komen]

adeh.. ni bikin terharu utk 1 bln ni Zu.. nama ku teratas pla di list pria2 WSb.. tahun dpn sa ndak nakal lg Zu.. janji~.. ngee. ..:P

Szan said... [Balas Komen]

OK! nama gua tiada, gua tak kisah. Yg gua cuma mau kisah, lu punya enset tu apa punya brand? lagi satu, apa no fon cekz hikmah? cuba lu inbox nombornya di fesbuk gua kunun. Kah Kah Kah!!

kreatifbuzz said... [Balas Komen]

adaiii..pecah la rahsia ku sbg sang pencinta nih..

pa2 pun, nnt sa blnja kepsi..BMW sa blum siap cuci dr dulu lg..hoho

ah, c boi..nda la sa pcaya ko x nakal lg tau!hahaha

JRY The Boonto said... [Balas Komen]

1st time tgk perkataan apresiasi. hahaha

c3kz said... [Balas Komen]

waaaahhh..gilaksss.. sinyum2 mau nanes ku baca entry ini..terharu..hukhuk..

dan selepas msj ke 470,zu pn mendelete msj2 tersebut kerana hpnya sdh hang tahap ayam kena sawan.keh2.. tengss zu^^ sayang kamu sayang wasaber^^

akhirnya kita ketemu jua kan zu^^ yeppiiii!!^^

i like dis -->
Padaku, bila kita menyayangi seseorang, tak perlulah kita tunjukkan pada seluruh dunia yang kita menyayanginya. Cukup sekadar kita menyayanginya secara ikhlas & tak perlu mengharapkan apapa. Kita tak rugi 1 sen pun bila punya perasaan indah seperti itu. Bahkan itulah yang dimaksudkan dengan kebahagiaan sebenar.

Dev Clarehova said... [Balas Komen]

300 lbih punya msgs?? punya men banyak....mmg hang hp..ekeke

Del Glamiva said... [Balas Komen]

Awww admin jiwang sikit orang dia ni pula...dan omigod, punya banyak sms!! o_0

Lina said... [Balas Komen]

wow..nama aku teda..*yg single sja ka kena sebut..mntang2 aku suda kawin..haha

thebeybeh said... [Balas Komen]

biasa org tulis pasal boyfren gurlfren.ni kali aku suka...

Zurina J. said... [Balas Komen]

@LFn. Jgn merajuk yah..nnti ku buat entri tntg dirimu seorang...

@semua²...aku syg semua²...jgn pernah ada yg bkecik ati..aku syg semua²..ingat tu. aku ulang lg..aku syg semua²..{nah, mcm gila suda blk² ckp semua}

Yeppi!! :D

mr_mrs mikko said... [Balas Komen]

aku sayang ko jugaa jueee...s5

Zurina J. said... [Balas Komen]

@mr_mrs mikko
ihihi...s5

Cody@Farid said... [Balas Komen]

teruna kreatif yang mencari cinta entah hilang di mana..WAKAKAKA!~ apapun yang terjadi jiwa yang jiwang sentiasa tenang...Jan jaa Jiwa Kacau!! ngehehe..siukk baca miss u too..ging!

Post a Comment

s1   s2   s3   s4   s5   s6   s7   s8   s9   s0

"Amalan membaca perlu diterapkan pada diri anak muda zaman sekarang. Walaupun perlu menggunakan paksaan". - pesan Tun Mahathir.

Jadi, kalau sudah baca.

Apa lagi.. Lontarkan suaratokrasi anda!