Lazada Malaysia
adf.ly - shorten links and earn money!

Angan jadi nyata


Baru hari tu angan-angan melimpas di otak
Mau jadi blogger lah kiranya
Terasa ingin berkongsi
Apa yang aku faham tentang "kehidupan"

Lain orang lain pemahamannya
Mungkin ada yang sedar sedang dikawal
Oleh suatu 'sistem'
Mungkin ada juga yang sedang berada dalam zon selesa
Ndamau peduli, ndamau berfikir..
"Asalkan aku bahagia!" bilangnya
Bayangkan andai semua keselesaan itu
ditarik semula oleh yang empunya?
Nah..Barulah kau rasa masinnya garam manisnya gula..
Dari centre point mau pegi wawasan plaza pun kau bulih sesat kali
Sebab nda pernah jalan kaki kan..(contoh ja..)

Yeah, anganku jadi nyata!
Aku dilamar kakanda aku untuk jadi penulis blog 'Ukiran Janaan Minda' 

Yang kononnya makin top ni...(ya ka?)
Nah, bisalah aku post macam-macam..

Mungkin ada yang sudah kenal
Mungkin ada yang belum
Kenal Al-Lfn atau Alfian?
Inilah dia kakandaku..
Aku ni adiknya, kalau diringkaskan jd 'ZRn'
Baru mahu belajar..
Dulu dia punya..
Tapi kini kami punya..
Hehe...

5 komenteraksi:

@kamato said... [Balas Komen]

o...jadi anu la ne....adik beraka punya combination la ne...ba2..sya pun mau jadi author ne ..boleh ka...

Alfian Jamjin said... [Balas Komen]

@kamato you're welcome..aku hntr invitation...

mantus boy kalumbiyan said... [Balas Komen]

eces~...hehe..

Alfian Jamjin said... [Balas Komen]

@mantus..hehehe..kasi ramai lu rakyat d elektromitoskopic ni..keh²

@kamato said... [Balas Komen]

thnk q'..keh2...

Post a Comment

s1   s2   s3   s4   s5   s6   s7   s8   s9   s0

"Amalan membaca perlu diterapkan pada diri anak muda zaman sekarang. Walaupun perlu menggunakan paksaan". - pesan Tun Mahathir.

Jadi, kalau sudah baca.

Apa lagi.. Lontarkan suaratokrasi anda!