Lazada Malaysia
adf.ly - shorten links and earn money!

Teknologi Terbaru Blogger.com : Paparan Template Dinamik


Blogger.com telah mengumumkan pelancaran 5 template baru menakjubkan yang dibina dengan teknologi terkini. Template baru ini dibangunkan dengan HTML5, CSS, dan Ajax. Fungsi template terbaru ini boleh di-akses untuk semua blog dan anda anda boleh melihatnya di blog anda sendiri. Buat masa ini pasukan blogger memberikan versi pratonton dan ujian sehingga template yang baru akan disediakan untuk dilancarkan secara rasmi dan disuaikan pada blog kita semua.

Ciri-ciri Terbaru Blogger

¤ Infinite scrolling: membaca lebih banyak posting tanpa perlu reload atau klik ke laman kedua.
¤ New layout: pandangan yang baharu bersesuaian untuk pelbagai jenis blog.
¤ Speed​​: memuat-turun gambar yang anda lihat sahaja,bukan sekaligus bagi setiap muka laman.
¤ Interactivity: alami pengalaman lebih lama dan mendekati isi blog dengan mudah.

5 Template Terbaru

Menyediakan template dengan 5 paparan dinamik & menarik. 
¤ Flipcard, Mosaic, Sidebar, Snapshot, Timeline.

Tampilan Ciri-ciri Baru
Klik pada imej untuk zoom-in.

Paparan Flipcard

Paparan Mosaic

Paparan Sidebar

Paparan Snapshot

Paparan Timeline

Video Pasukan Blogger

Untuk menggunakan paparan ini, anda hanya perlu menambahkan kod berikut pada URL blog.
/view
 Contohnya,
URLbloganda.blogspot.com/view
+ Berikan respon anda terhadap teknologi baru yang diperkenalkan Blogger. Maklumbalas anda disini.

Apa pendapat kalian tentang paparan fantastik ni? Superb kan! SELAMAT MENCUBA!

#sumber: AllblogTools

p/s: Dengan template ni, segala paparan iklan yang dipasang pada blog tidak dapat dilihat. hihi. Sesuai untuk internet yang kurang laju a.k.a broadband siput.

15 komenteraksi:

Zurina J. said... [Balas Komen]

Terbaik wok! s1

Finie Ramos said... [Balas Komen]

Hebat!cantik sgt2..I love it~especially utk layout Mosaic..tp ni utk stail2 jak ba ni..Google Reader jg the best~

PK said... [Balas Komen]

apasal akaun gua tarak ni template?

Alfian J. said... [Balas Komen]

@PK
Ada tu bro. Tambah jak /view d blkg URL blog tu.

abglan said... [Balas Komen]

Aiyak.. ade banyak benda best... bleh memadatkan blog

nowriz said... [Balas Komen]

terbaek! rasa senang hati ja mo view blog..

PK said... [Balas Komen]

waaa...okey..okey. dapat..nice!!

samizul.net said... [Balas Komen]

Aku undi jenis Sidebar tu.. Masyukkk, hua3..

http://www.samizul.net/2011/04/blog-anda-dalam-blogger-dynamic-views.html

Alfian J. said... [Balas Komen]

@Finie Ramos
Iya, Finie. Nantikan template official dr team blogger. Pasti lebih menarik.
s1

Alfian J. said... [Balas Komen]

@abglan
Syak jak mau discover blog pakai paparan camni kan. hihihi
s1

Alfian J. said... [Balas Komen]

@nowriz
Tampak ceria jak kan. Handy lg tu. Masyukkk!! (bilang Si Sam). Ahahaha

Alfian J. said... [Balas Komen]

@samizul.net
Klu sam ktawa macam melangap abis ba tu mulut. Haha.

Aku suka Mosaic & Sidebar.

Haffiz MohdNoor said... [Balas Komen]

blogger dh maju.. macam-macam ada s1

Alfian J. said... [Balas Komen]

@Haffiz MohdNoor
A'ah, lawa pulak tu. Best
s1

samizul.net said... [Balas Komen]

@Alfian J. MUAHUA3! Tu ketawa dalam hati tu bos! Kah3!

Blogger Dynamic Views ni ada sudah di Setting. Dashboard > Settings > Formatting > Enable Dynamic Views. Pilih Yes/No. Setakat ni, nda lagi aku tau camna mau kasi set View pilihan kita. Contoh, bila orang masuk terus nampak dalam bentuk Mosaic kah, Sidebar kah dll. Tapi kalau begitu, sayanglah juga kan paparan asal kita tu.. Kasi design cun2 sudah, sekali masuk Views ni, nda nampak widgets, uhu..

Jadi aku kasih No lah Setting tu buat masa ni. Muahua3!

Post a Comment

s1   s2   s3   s4   s5   s6   s7   s8   s9   s0

"Amalan membaca perlu diterapkan pada diri anak muda zaman sekarang. Walaupun perlu menggunakan paksaan". - pesan Tun Mahathir.

Jadi, kalau sudah baca.

Apa lagi.. Lontarkan suaratokrasi anda!